Stefan's blog

Doe mee aan het West-Vlaams charter Duurzaam Ondernemen. Infosessie op 24/9 (Hooglede) en 26/9 (Brugge)

Hoe duurzaam ondernemen binnen uw bedrijf concreet vorm geven of verder optimaliseren?

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is beslist een pragmatisch hulpmiddel voor uw bedrijf ! Informeer u op één van volgende infosessies. U krijgt er toelichting over de inhoud en de praktische aanpak van het Charter Duurzaam Ondernemen. Daarnaast geven enkele bedrijven een inspirerende kijk op het initiatief en getuigen over de meerwaarde van deelname aan het Charter.

24/09/2013, Hooglede-Gits, 12u00 tot 14u00

Met getuigenissen van:

Ecorate.eu : duurzame vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen

Op 23 oktober wordt ecoRate feestelijk gelanceerd in Grimbergen. Doel van dit initiatief van ecoTips is om enerzijds keuzes voor duurzaam aankopen te ondersteunen, en anderzijds bedrijven de kans te geven om hun milieu-inspanningen te visualiseren en te valoriseren.

Biopolymeren: de ontwikkelingen

De markt voor biogebaseerde kunststoffen groeide de laatste jaren met dubbele cijfers. In absolute cijfers maken ze echter nog steeds minder dan 1% uit van het mondiaal kunststofgebruik. Twee grote trends brengen langzaamaan verandering in het aanbod bioplastics:

•             Biogebaseerde kunststoffen komen dankzij mengelingen, legeringen, additieven en nieuwe monomeerblokken steeds vaker voor in hoogperformante toepassingen en toepassingen met hoge toegevoegde waarde.

Europese funding voor pilootprojecten voor marktintroductie van “eco-innovatieve” oplossingen.

U ontwikkelde een innovatieve “groene” producten, processen of diensten, maar u heeft het moeilijk om het een plaats te geven in de markt? Mogelijk geeft Europa U dat laatste zetje dat U nodig heeft voor een succesvolle marktintroductie. Op 8 mei werd de nieuwe CIP Eco-innovation call gelanceerd. Projecten kunnen ingediend worden tot 6 september 2012 en worden voor 50% gesteund.

Uitgebreide informatie over deze Europese call vindt U op:

Sustainable Materials - with both eyes open

Materials, transformed from natural resources into buildings, equipment, vehicles and goods that underpin our remarkable lifestyles, are made with amazing efficiency. But our growing demand is not sustainable, so this optimistic, entertaining and richly informed book evaluates all the options…with both eyes open.

Print inspires print: sustainability and printed media at drupa

Drupa, the renown print media fair takes place this year from 3 to 16 May in Düsseldorf. In the large and varied program, the conference on sustainability organized by Agfa Graphics on May 11 at 14h  attracted our attention.

Named 'Print Inspires Print',  three partner speakers will discuss environmental footprint in the printed and e-media value chain.  

Het einde van het afval tijdperk?

Naarmate de prijs van onze primaire grondstoffen stijgen, wordt recyclage economisch steeds interessanter. De “explosieve” aangroei van de wereldbevolking in combinatie met de honger naar materialen (in het westen, maar ook in de BRIC landen) drijft prijzen van de grondstoffen steeds hoger. Het effect van de wereldwijde economische crisis in 2008-2009 is inmiddels ongedaan gemaakt, de huidige crisis in EU / US lijkt minder impact op de grondstoffenprijzen te hebben.

Materials matter! Strategieën en opportuniteiten voor duurzaam materiaalbeheer

Onder de naam “Ecomaterials Innovation Lab” sloten 40 stakeholders van divers pluimage (materiaalwetenschappers, vertegenwoordigers uit politiek, administratie, industrie, ontwerpers en milieuactivisten) zich gedurende 3 dagen op in Harvard, Boston (US). Hun doel: hun ervaringen delen om te komen tot een overzicht van de belangrijkste strategieën en kansen om duurzamer met onze materialen om te gaan. Ze vatten hun bevindingen samen in een reflectiedocument.

Tijdens hun eerste gesprekken kristalliseerden ze 3 centrale inzichten over duurzaam materiaalbeheer:

Electronics Goes Green 2012 - call for papers

Electronics Goes Green 20012 – call for papers

Ook voor elektronica toepassingen worden de drivers om duurzamere oplossingen te ontwikkelen steeds belangrijker: grondstofprijzen, energieverbruik, recyclagemogelijkheden, materiaalbeheer,…. De conferentie “Electronics goes green” , die zal doorgaan van 9-12 september 2012 in Berlijn, zal uitgebreid ingaan op deze uitdagingen en de vooruitgang op dit gebied.

Syndicate content
Logo Logo Logo Logo Logo Logo