De lamp die je kan opeten 'BITE ME'

Het lichaam van de felgekleurde creatie is gemaakt van bio-plastic dat veilig kan worden opgegeten op het einde van zijn gebruiksduur. Als het eten van lampen uw honger niet doet aanscherpen, kan je  het frame ook gewoon gecomposteren. In beide gevallen kan de aantrekkelijke elektronica strip worden afgepeld van het frame en elders herbruikt worden.

Vetterlein's ontwerp is geïnspireerd op een boek van ES Stevens (een professor in de scheikunde aan de State University van New York) onder de titel Green Plastics - Een introductie in de nieuwe wetenschap van biologisch afbreekbare kunststoffen. De lamp is gemaakt van een mix van agar, plantaardige glycerine, gezuiverd water, kleurstof en oranje, kers, bosbes of appel organisch extract aroma. Het wordt geleverd met een zelfklevende LED-verlichtingstrook die is geplaatst op de binnenzijde van de lamp, met de LED's aan het uiteinde.

Wanneer de BITE ME niet meer trots op uw bureau prijkt, adviseert de ontwerper om het bio-plastic frame met biologische zeep en water schoon te maken en het daarna gedurende ten minste een uur onder te dompelen in water. Zodra het frame voldoende mals is, kan het met smaak worden opgegeten.

Bron: Bite me lamp

Logo Logo Logo Logo Logo Logo